ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Практичні заняття студентів спеціальності «Науки про Землю»

20–30 вересня 2016 року відбулися виїзні практичні заняття студентів першого курсу спеціальності «Науки про Землю» з дисциплін «Вступ до спеціальності» і «Геоекологія та природокористування» в установах м. Херсона. Заняття проводили викладачі кафедри сільськогосподарських меліорацій та економіки природокористування Грановська Л.М. та Кисельова Р.А. разом з керівниками та фахівцями державних установ:

У Херсонській філії державної установи «Інститут охорони грунтів України»

 

студенти ознайомилися з роботою структурних підрозділів Херсонської філії та їх завданнями, а саме: особливостями агрохімічного моніторингу грунтів та паспортизацією земель сільськогосподарського призначення, дослідженнями якості грунтів, кормів, добрив, поливної води та сертифікації рослинної продукції.

Заняття проводили в.о. директора к.с.-г.н. Шукайло Світлана Петрівна та найбільш досвідчені фахівці філії.

 

У Департаменті екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації заняття провели Заступник директора Департаменту – начальник управління нормування атмосферного повітря, водних ресурсів, економіки природокористування Ковальова Наталія Миколаївна та Заступник директора Департаменту – начальник управління земельних ресурсів, поводження з відходами та заповідної справи Мартиненко Микола Володимирович.

У державній екологічній інспекції у Херсонській області заняття проводила Заступник  начальника Філіна Ольга Миколаївна, яка ознайомила студентів з основними функціями інспекції щодо здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням територіальними органами центральних органів виконавчої влади, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності і господарювання, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства

законодавства: про екологічну та радіаційну безпеку;

про використання та охорону земель;

про охорону і раціональне використання вод та відтворення водних ресурсів;

про охорону атмосферного повітря;

про охорону, захист, використання та відтворення лісів;

про додержання режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду;

про поводження з відходами.

 

Автор:  

Завідувач кафедри с.-г. меліорацій
та економіки природокористування                   Л.М. Грановська