ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь кафедри генетики та розведення с.-г. тварин ім. В. П.Коваленка у бонітуванні овець ДП ДГ «Асканійське» Чаплинського району Херсонської області

19 квітня 2016 року згідно до плану реалізації міжнародного проекту ECOIMPACT  та державної дослідіницької роботи за тематикою «Комерціалізація селекційної роботи з вівцями із урахуванням впливу кліматичних та антропогенних чинників» працівники кафедри прийняли участь у проведенні бонітування поголів’я переярок у ДПДГ «Асканійське» Чаплинського району Херсонської області.

Бонітування овець проводила комісія у складі: кандидат с.-г. наук Антонець О.К., кандидат с.-г. наук Заруба К.М, ветеринарний лікар Капустин Ю.В., головний зоотехнік Дубинський О.Л., та зоотехнік-селекціонер Носкова А.М.
У господарстві утримують селекційне стадо овець таврійського типу асканійської тонкорунної породи. Вівці мають вовново-м’ясний напрямок продуктивності, тому особливу увагу приділялося оцінці вовнової продуктивності.

 

 

За результатами бонітування визначено, що переважна більшість овець характеризується живою масою не менше 55кг, довжиною тонкої конвольної вовни не менше 8,5см, з тониною 22-24мкм, білим жиропотом.