ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Збережемо пам'ять про героїв

 10 березня студенти Херсонського державного аграрного університету взяли участь у виставці - пам’яті воїнам загиблим у зоні АТО «Герої не вмирають». Захід проходив відповідно плану роботи Студентької ради при Херсонській обласній адміністрації у головному корпусі Херсонського національного технічного університету.

Кожен навчальний заклад підготував відео та фотоматеріали, презентації книг та газет, виданих з ціллю вшанувати Воїнів. Честь відкрити виставку надали начальнику управління освіти та науки обласної державної адміністрації Євгену Криницькому. Євген Анатолійович висловив співчуття представникам ВУЗів стосовно таких значних втрат – студентів та викладачів, які віддали своє життя за незалежність рідної України.

Окрім того, виступали Голова Студентської ради при Херсонській обласній державній адміністрації Роман Ткаченко та заступник директора Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації Павло Гавриш. Вони також вшанували честь херсонських героїв.

Представники ХДАУ поділилися із слухачами своїми втратами – 25 серпня 2015 року  воєнні дії забрали викладача кафедри землевпорядкування, геодезії та кадастру Федора Дмитровича Угріна. 21 травня 2015 року під час артобстрілу загинув випускник спеціальності промислове і цивільне будівництво Завалко Олександр Іванович.

На території ВУЗу встановлено меморіальні дошки пам’яті, щоб навіки закарбувати славні подвиги цих людей з великої літери. У рамках виступу було презентовано вірш, який присвятила своєму батькові 9-річна донька Дарина Угріна.

Учасниками заходу стали також курсанти Морського коледжу Херсонської державної морської академії, вихованці Херсонського державного університету,  Херснського музичного училища.

Викладачі та студенти Херсонського державного аграрного університету не забувають своїх героїв та будуть вічно шанувати пам'ять про їхні заслуги.