ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбувся тренінг зі сталого розвитку

  

Захід урочисто відкривала Світлана Слабінська, спеціаліст з моніторингу та зв’язків із громадськістю проекту МРГ.

 

Представники Національної  мережі університетів–партнерів проекту МРГ на протязі чотирьох днів навчалися інтерактивним методикам, які можна ефективно застосовувати під час роботи з групами. Навчання було розбито на шість окремих модулів, які проводили досвідчені тренери Анна Аладжельян та Тетяна Кузнєцова. Усі етапи тренінгу були пов’язані з роботою та взаємодією з громадами: робота в команді та особистість активної дії, соціальна мобілізація громад, ефективна комунікація, виявлення потреб громади і менеджмент проектів, управління конфліктами, поради із залучення ресурсів для вирішення проблем громад і реалізації спільних ініціатив. В контексті децентралізації, яка зараз відбувається в Україні, усі перелічені напрямки є дуже актуальними та важливими.

 

Робота в командах проходила цікаво, жваво, пізнавально. Крім того, учасники оцінюючи себе як тренера, за допомогою гри дізнавалися про себе багато нового, що змушувало робити переоцінку своїх життєвих пріоритетів, цінностей та можливостей. По закінченню тренінгу всі учасники отримали сертифікати і мають можливість використовувати всю отриману інформацію та досвід при проведення подібних тренінгів у своїх ВУЗах.

 

Крім того, учасники заходу склали план роботи Національної мережі на 2016 рік, до якого увійшли пункти, які вже стали традиційними (дебати, літня школа, конкурс студентських робіт), так і нові (написання мікропроектів, проведення тижня сталого розвитку, соціального дослідження). Запрошуємо вмотивованих студентів до активної участі у перелічених запланованих заходах, більш детальну інформацію про місце та час їх проведення будемо розташовувати також на сайті ХДАУ.