ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл для кооператорів

  28 січня 2016 року відбулося засідання круглого столу для членів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Засідання відбулося за ініціативи Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3».

 

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» (МРГ) в Херсонській області розпочався в липні 2008 року. В липні 2011 року розпочалася друга фаза проекту. Протягом цього часу в Херсонській області покращили умови свого життя через реалізацію 57мікропроектів щодо енергозберігаючих заходів  дитячі садки, школи, вуличне освітлення, 15 медичних пунктів, також 19 проектів з доступу до якісної води. Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

Координатори з розвитку громад Проекту Есма Умерова та Тетяна Гвоздь ознайомили присутніх з результатами впровадження кооперативного компоненту Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» у Херсонській області. Вручили кооперативам сертифікати про завершення реалізації мікропроекту.

 

Члени обслуговуючих кооперативів «Каїр», «Обрій», «Перлина Григорівки» та «Марфушка» презентували свої досягнення.

Начальник ІКЦ ІПОД ХДАУ Артеменко Л.В. висвітлила питання фінансового планування діяльності кооперативів.

І на завершення заходу кооперативам вручили оргтехніку та обладнання для організації роботи техніко-інформаційних центрів кооперативу від Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3». Створення техніко-інформаційних центрів кооперативів забезпечить наочність та пропаганду кооперативного руху на селі.

 

  

Також в рамках круглого столу обговорили напрямки роботи кооперативів на 2016 рік, план дій щодо реалізації бізнес-планів кооперативів, сталого розвитку та обміну досвідом.