ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Херсонців зібрав новорічний ярмарок

26 грудня біля кіноконцертної зали «Ювілейний» херсонці зібралися на традиційний новорічний ярмарок. Реалізувати свою продукцію за цінами, дешевшими за ринкові, з’їхалося близько ста підприємств міста та області. Так, картоплю можна було придбати за 4 грн./кг. Ялинки - від 100 грн. і вище.

Свою продукцію городянам представляли і вихованці Херсонського державного аграрного університету. Вони продавали квашену капусту та огірки, мед та безліч інших смаколиків української кухні. Крім того, студенти приготували смачнючий плов і зварили у самоварі липовий чай.

«Окрім усієї смакоти ми підготували виставку наших розумових здобутків – збірки, де викладачі та студенти друкують наукові статті. І, знаєте, хоча на ярмарку приходять купувати продукти, дехто таки переглядає книги із нашої експозиції», - поділилась помічник ректора з виховної роботи Оксана Любенко.

Делегацію ХДАУ очолив перший проректор ВУЗу, депутат Херсонської міської ради Юрій Кирилов.

«Заходи, на кшталт цього ярмарку, дуже доречні, особливо напередодні зимових свят. Але ж такі ярмарки мають бути традиційними не тільки перед Новим роком та Різдвом Христовим, їх варто приурочувати до усіх сільськогосподарських свят (наприклад, на день поля чи після збору урожаю). Крім того, потрібно організовувати продажі у стаціонарній формі, як то роблять у Львові – там на головній площі встановлюють дерев’яні прилавки. Потрібно привчати людей до того, що продукцію можна придбати на ярмарку за дешевими цінами, як робили наші предки. Варто повертати старі традиції, адже кому, як не такому аграрному краю, як наша Херсонщина, прославляти свої сільськогосподарські здобутки», - розповів Юрій Євгенович.

Херсонці, дуже задоволені ярмарком, купували продукти для свого новорічного столу:

«Я знайшла тут все! Купила усі потрібні продукти, залишилось тільки приготували страви та зустрічати Новий рік. Знаєте, прийшла сюди і відразу з’явився святковий настрій. Поспівала, потанцювала. Поміж усіх представників, я звернула увагу на прилавок аграрного університету. Діти такі молодці – і плову смачного наварили, і капусти з огірками наквасили», - сказала херсонка Людмила Попова.

Талановиті колективи міста та області запальною концертною програмою привітали учасників ярмарку із наступаючими святами.