ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбувся семінар на тему «Розвиток малого і середнього підприємництва та кооперації на селі. Проблеми та перспективи»

В семінарі взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, представники міжнародних проектів: USAID «АгроІнвест» та Міжнародний благодійний фонд «Добробут громад», малі та середні виробники сільськогосподарської продукції (ОСГ, фізичні особи, фермери), представники департаментів агропромислового розвитку обласних, районних державних адміністрацій, аграрних освітніх закладів, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Херсонської, Одеської та Миколаївської областей. Від Херсонського державного аграрного університету у заході взяла участь начальник ІКЦ ІПОД Артеменко Л.В. з виступом про роль дорадництва в розвитку малого та середнього підприємництва та кооперації на селі.

Розпочав семінар Директор Департаменту агропромислового розвитку Паливода О.М., який наголосив на величезному потенціалі Херсонщини в залучені та освоєнні грантів, також зауважив, що селяни Херсонської області не можуть освоювати виділені кошти через відсутність проектно-кошторисної документації та планів розвитку підприємств і запропонував вчитися та залучати кошти в свої господарства та кооперативи.

Павленко С.Л., заступник директора департаменту розвитку сільських територій міністерства АПП наголосила на тому, що мета міністерства не лише формувати аграрну політику, а й доносити інформацію до людей.

Заєць В.М. познайомила присутніх з програмами підтримки малого і середнього бізнесу, з порядком впровадження та дією системи НАССР.

Стефанович А.М. представив комплексний туристичний продукт – агрорекреаційний кластер.

Гриценко М.П., керівник проекту USAID «АгроІнвест», розкрив питання законодавчих актів з питань якості та безпеки продуктів харчування програми Global G.A.P., перспективи впровадження законодавчих актів для сільськогосподарських товаровиробників.

Представник МБФ «Добробут громад» надала інформацію про проект та запросила бажаючих до співпраці через створення сімейних ферм.