ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА МАГІСТРІВ «ЗЕМЛЕУСТРОЮ ТА КАДАСТР»

 З метою підвищення практичного рівня знань студенти 5 курсу спеціальності 8.08010103 «Землеустрій та кадастр» 19 жовтня 2015 року разом з деканом факультету водного господарства, будівництва та землеустрою д.е.н. Яремко Ю.І. та к.е.н. Дудяк Н.В. було проведено виїзне заняття на виробництво з дисципліни «Законодавче забезпечення кадастру».


В ДП «Херсонському науково-дослідному та проектному інституті землеустрою» який очолює Пєсков І.В., майбутні магістри мали змогу поспілкуватись з фахівцями інституту: Романчою А.С. - замісником директора та  Матвієнко В. С. -  ґрунтознавцем.

Студенти під час заняття опрацювали сучасну технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та грошової оцінки земель населених пунктів, проаналізували проекти ґрунтових обстежень та ознайомились з проектами землеустрою.

  

 Цікавими та актуальними були питання щодо існуючої на сьогодення методики проведення грошової та експертної оцінки земель. Романча Андрій Сергійович обґрунтував необхідність розробки та запровадження спеціалізованого програмного забезпечення для автоматизації процесів пов'язаних з виконанням та подальшим використанням нормативної грошової оцінки земель населених пунктів України.

Ґрунтознавець Матвієнко Володимир Семенович відзначив важливість своєчасного проведення бонітування ґрунтів яке є складовою частиною земельного кадастру і основою розрахунку економічної оцінки земель.

 

Черговий раз підтверджується ефективність взаємозв’язку виробництва з навчальним процесом, який істотно сприяє підготовці висококваліфікованих фахівців за спеціальністю «Землеустрій та кадастр» та підвищенню їх практичних вмінь.