ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Результати співпраці факультету рибного господарства та природокористування Херсонського державного аграрного університету з Поморською академією

27 жовтня 2015 року відповідно до Угоди про співпрацю між Херсонським державним аграрним університетом (Україна) та Поморською академією (Польща) була проведена конференція для студентів та викладачів ФРГП щодо обміну досвідом, враженнями та з перспективами подальшої співпраці з академією.

 

Студенти факультету рибного господарства та природокористування з лютого по червень 2015 р. відповідно до програми семестрового обміну проходили курс навчання за напрямом підготовки 6.040106 ”Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” в Інституті біології та охорони довкілля Поморської академії (м. Слупськ, Польща).

  Попередньо деканатом були узгоджені та складені індивідуальні плани та графіки навчання студентів у відповідності до робочих навчальних планів університету і академії, затверджені на Методичній комісії та Вченій раді факультету, затверджені керівником навчальної частини Смолієнко Н.Д. та першим проректором ХДАУ Кириловим Ю.Є., підготовлені всі необхідні документи для виїзду та перебування студентами в Поморській академії. Студенти були запрошені на безкоштовне навчання та проживання.

Студенти Корнієнко Людмила, Кураш Валерія та Сломінська Вікторія поділилися своїми враженнями зі студентами молодших курсів. Вони відмітили теплий, дружній прийом польських колег, високий рівень професіоналізму та компетентності при підготовці майбутніх фахівців в Поморській академії, європейський рівень забезпечення приладами та обладнанням навчального процесу, надзвичайну красу сусідньої країни.

 

 

На даний момент (з 1.10.2015 р. по 1.02.2016 р.) за програмою семестрового обміну 1-го семестру за напрямом підготовки 6.040106 ”Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування” на навчання в Інституті Охорони довкілля Поморської академії перебувають шість студентів-екологів.

 ХДАУ заключив Угоду про можливість з 1 вересня 2015 року навчатися студентам-екологами ОКР ”бакалавр” нашого ВНЗ паралельно і в Поморській академії та отримати в межах 3-х річного навчання двох дипломів (державного українського та польського європейського зразку). В 2015-16 навчальному році з 2-го семестру направляються на здобуття європейської освіти перші студенти факультету.

 

Координатор заходу заст. декану ФРГП Шахман І.О.