ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

VIIІ Міжнародна іхтіологічна науково - практична конференція «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТЕОРЕТИЧНОЇ І ПРАКТИЧНОЇ ІХТІОЛОГІЇ»

За ініціативи Іхтіологічного товариства України та при підтримці Херсонського державного аграрного університету 17-19 вересня 2015 року пройшла VIIІ Міжнародної іхтіологічної науково - практичної конференції «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТЕОРЕТИЧНОЇ І ПРАКТИЧНОЇ ІХТІОЛОГІЇ». Організаторами конференції виступили Херсонський державний аграрний університет (м. Херсон), Інститут морської біології (м. Одеса), Мелітопольський державний педагогічний університет ім. Б. Хмельницького (м. Мелітополь).

В роботі науково - практичної конференції прийняли участь 121 фахівець рибної галузі та науки із України, Польщі, Білорусі та Росії. В ході роботи розглядалися нагальні проблеми сучасної іхтіології та рибництва. На пленарному засідання виступили проректор Херсонського ДАУ з наукової роботи д.с.-г.н., професор Федорчук М.І., голова оргкомітету конференції д.с-г.н., професор, зав. кафедри екології та сталого розвитку Херсонського державного аграрного університету Пилипенко Ю.В., голова Іхтіологічного товариства України д.б.н., зав. Міжвідомчої лабораторії моніторингу екосистем Азовського басейну ІМБ і МДПУ ім. Б. Хмельницького Демченко В.О., які наголосили на актуальності тематики конференції, так як вона стала дієвим майданчиком для дискусій, обміну досвідом.

 На секційних засіданнях увага приділялася аналізу сучасних методів іхтіологічних досліджень; нового в  систематиці риб, фауністиці та іхтіоценології, еволюції, філогенії і генетиці риб. Окрема увага була приділена сучасним напрямам вивчення біології, екології та етології риб, ролі науки в підвищенні результативності промислу та пошуку шляхів його оптимізації, напрямам розвитку сучасного рибництва, біохімії та фізіології риб, боротьби із хворобами об’єктів аквакультури.

Корисною для присутніх стала інформація кріоконсервації статевих продуктів риб та методів заплідненні кріоконсервованої спермою Інституту проблем кріобіології та кріомедицини НАН України. Із досвідом вирощування нових об’єктів аквакультури в різних технологічних умовах виступили наші польські колеги, представники Інституту прісноводного рибного господарства, м. Ольштин. Цікавими були доповіді вітчизняних та зарубіжних колег присвячені ініціативам охорони довкілля, ресурсозберігаючих технологій та використання альтернативних технологій рирощування риби.

Учасники конференції висловили думку, що тільки спільними зусиллями всіх зацікавлених сторін, в Україна у найближчому майбутньому стане можливим розвиток високо індустріального рибництва наряду із раціональним промислом.