Захист кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології»
23–24 грудня 2025 року в онлайн-форматі відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної та заочної форми навчання за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» спеціальності 181 «Харчові технології».
Для проведення захисту кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня, згідно з Наказом ректора Херсонського державного аграрно-економічного університету № 586/КП від 14.11.2025 року, головою Екзаменаційної комісії призначено к.т.н., доцента, в.о. завідувача кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії ХДАЕУ Волошина Миколу Миколайовича. Наказом ректора ХДАЕУ № 52/ОД від 09.10.2025 року затверджено склад Екзаменаційної комісії для проведення захисту кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня: членами комісії – Горач Ольга Олексіївна, заступник голови ЕК, д.т.н., професор кафедри харчових технологій, та Резвих Ніна Ігорівна, к.т.н., доцент кафедри харчових технологій; секретарем – Фещук Юлія Андріївна, асистент кафедри харчових технологій.
Наукове керівництво роботами здійснювали: к.с.-г.н., доц. Балабанова І.О., к.с.-г.н., доц. Новікова Н.В., к.с.-г.н., доц. Ряполова І.О., д.т.н., проф. Горач О.О., к.т.н., доц. Резвих Н.І., к.с.-г.н., доц. Вогнівенко Л.П., к.т.н., доц. Сумська О.П. Щиро дякуємо всім науковим керівникам за професійну підтримку та цінні поради протягом виконання дослідження. Ваша допомога стала важливим чинником успішного завершення роботи.
Переважна більшість здобувачів вищої освіти під час захисту кваліфікаційних робіт показали глибокі теоретичні знання і практичні навички. Доповіді (100%) супроводжувались презентацією отриманих результатів досліджень. В цілому теми кваліфікаційних робіт були актуальними, мали теоретичну і практичну новизну, тісний зв’язок з проблемами, які виникають у виробничих умовах.
Екзаменаційна комісія за підсумками захисту рекомендувала здобувача другого (магістерського) рівня вищої освіти Ляховець Катерину Сергіївну, яка продемонструвала схильність до науково-дослідної роботи до вступу на третій (освітньо-науковий) рівень PhD вищої освіти.
Рекомендацію до впровадження результатів кваліфікаційних робіт магістрів у виробництво отримали здобувачі вищої освіти:
Аветяна Аркадія Ернестовича «Оптимізація технології виробництва рослинної олії харчового призначення в умовах ПП «Оіл Грейн» Херсонської області»,науковий керівник – доцент Ряполова І.О.
Алексєєвої Юлії Ігорівни «Удосконалення виробництва плавленого сиру оздоровчого призначення з додаванням шроту лляного насіння в умовах харчових підприємств Півдня України»,науковий керівник – професор Горач О.О.
Велнечук Вікторії Олександрівни «Оптимізація технології виробництва питного йогурту функціонального призначення в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – доцент Новікова Н.В.
Велнечук Олександри Олександрівни «Обґрунтування технології гарбузового морозива в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – доцент Дзюндзя О.В.
Чернишова Ігоря В`ячеславовича «Розробка технологічної документації та технічних умов «Гриби, плоди та овочі мариновані, солоні, мочені та квашені» для приватного підприємства «Ековиробництво» міста Херсон», науковий керівник – доцент Ряполова І.О.
Екзаменаційна комісія відмітила глибокі знання і кращі доповіді здобувачів вищої освіти:
Алексєєвої Юлії Ігорівни «Удосконалення виробництва плавленого сиру оздоровчого призначення з додаванням шроту лляного насіння в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – професор Горач О.О.
Велнечук Вікторії Олександрівни «Оптимізація технології виробництва питного йогурту функціонального призначення в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – доцент Новікова Н.В.
Велнечук Олександри Олександрівни «Обґрунтування технології гарбузового морозива в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – доцент Дзюндзя О.В.
Жуйкової Ольги Сергіївни «Обґрунтування технології виготовлення зернових хлібців в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – доцент Новікова Н.В.
Екзаменаційна комісія за підсумками захисту виділила найкращу презентацію з демонстрацією прикладів готової продукції здобувача другого (магістерського) рівня вищої освіти Гришан Тетяни Олегівни на тему: «Удосконалення технології хліба на заквасці з покращеною поживною цінністю в умовах харчових підприємств Півдня України», науковий керівник – професор Горач О.О.
Вітаємо з успішним захистом магістерських робіт! Бажаємо, щоб здобуті знання стали міцною основою для подальшої професійної діяльності, надихали на нові ідеї та проєкти, а кожен новий крок приносив задоволення, цінний досвід і нові досягнення. Нехай упевненість у власних силах, допитливість і натхнення супроводжують вас на всьому життєвому та професійному шляху.
Матеріал підготувала: к.т.н., доц. Резвих Н.І.

































