ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня зі спеціальності 202 Захист і карантин рослин

22 грудня 2025 року відбулася атестація магістрів ОПП Захист і карантин рослин у формі публічного захисту кваліфікаційних робіт на засіданні Екзаменаційної комісії, до складу якої увійшли:

Голова: РЕВТЬО МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ – кандидат сільськогосподарських наук, менеджер з демонстраційних досліджень TOB «BAYER» та члени комісії:

ДУДЧЕНКО ВОЛОДИМИР ВІКТОРОВИЧ – член-кореспондент НААН, доктор економічних наук, професор кафедри ботаніки та захисту рослин.

МРИНСЬКИЙ ІВАН МИКОЛАЙОВИЧ – кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин.

УРСАЛ ВЯЧЕСЛАВ ВАЛЕНТИНОВИЧ – кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин.

Секретар ЕК: ХОДОС ТЕТЯНА АНАТОЛІЇВНА – доктор філософії з агрономії, старший викладач кафедри ботаніки та захисту рослин.

Представлені результати наукових досліджень отримали високу оцінку членів Екзаменаційної комісії, оскільки стосувалися актуальних питань захисту зернових, зернобобових, овочевих, технічних культур, випробування новітніх хімічних та біологічних пестицидів, оцінки їх впливу на фітосанітарний стан агроценозів, продуктивність с.-г. культур, корисні та шкідливі організми. Особливий акцент було зроблено на обґрунтуванні строків, способів застосування засобів захисту з метою підвищення їх ефективності, екологічної надійності та запобігання проявам резистентності шкодочинних об’єктів.

Під час обговорення результатів захисту кваліфікаційних робіт голова комісії Ревтьо М.В. відмітив високий науковий рівень проведених досліджень та глибоке професійне розуміння здобувачами проблем агровиробництва, пов’язаних із захистом рослин. За підсумками роботи Екзаменаційна комісія прийняла рішення щодо присвоєння здобувачам вищої освіти кваліфікації «Магістр із захисту і карантину рослин» за спеціальністю 202 Захист і карантин рослин галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство.

 

Автор: Олена МАРКОВСЬКА