ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Значення короткочасного і довготривалого зберігання овочів та плодів у їх логістиці»

У логістиці овочів важливе місце займає короткочасне і довготривале зберігання, яке через створення запасів дає можливість управляти дистрибуцією. У той же час, будь-яке зберігання, навіть за новітніх технологій, не може повністю захистити овочі від процесів погіршення їх товарних та харчових властивостей. В організації зберігання важливе місце займає прогноз придатності овочів з конкретного поля до зберігання. На основі складених прогнозів овочі закладаються на зберігання з різною тривалістю.

Тому засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха було присвячене розгляду цієї важливої та актуальної теми. У засіданні прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей Агрономія, Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, Харчові технології та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності Агрономія.

  

Метою засідання було розглянути наступні питання: основні завдання при зберіганні плодів та овочів, а також способи їх зберігання.

  

Учасники засідання розглянули питання зберігання плодів та овочів у регульованій атмосфері, переваги даного способу та недоліки.

  

Зацікавленість у здобувачів вищої освіти викликало питання технології зберігання плодоовочевої продукції з ультранизьким вмістом кисню.

  

Учасники засідання звернули увагу на те, що зберігання в РГС можна застосовувати для різних овочів. При цьому умови зберігання завжди кращі, чим у звичайному середовищі. Іноді РГС не застосовується через те, що тривалість зберігання занадто мала порівняно з періодом комерціалізації.

  

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи при вивченні даного питання та інших актуальних тем в сільськогосподарській, харчовій та переробній галузях промисловості.

 

Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК