ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Практичне заняття для здобувачів спеціальності 181 Харчові технології

06 жовтня 2025 р. у розрізі вивчення дисципліни Технологічне обладнання харчової промисловості з основами проєктування було проведено практичне виробниче заняття для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології на базі закладу харчування KATZ`S, що знаходиться в м. Кропивницький. Здобувачка першого (бакалаврського) рівня четвертого року навчання Оксана ДУДИЧ, продемонструвала технологічне обладнання, що використовується для створення страв та способи приготування їжі в закладі. Здобувачі мали можливість ознайомитися з меню закладу та побачити технологічний процес приготування напівфабрикатів, вакуумування харчових продуктів для приготування м’яса методом Су вид. На занятті здобувачі ознайомилися з технологією приготування страв та особливостями роботи з смокеру. Смокер: (від англ. "smoker") – це коптильня або коптильня-гриль, яка використовує дим від горіння деревини (вугілля, дрова) для приготування продуктів, запікання та копчення при низьких температурах протягом тривалого часу. Його будова включає топку, де згорає паливо та камери для продуктів, з'єднані таким чином, щоб дим і гаряче повітря проходили через продукти, надаючи їм аромату диму. Принцип роботи полягає в генерації диму та контрольованій циркуляції гарячого повітря і диму навколо продуктів в ізольованій камері

Виробниче заняття з харчових технологій – це практичне навчання для студентів, які здобувають спеціальність у цій галузі, де вони отримують навички роботи на підприємствах харчової промисловості. Таке заняття знайомить з реальними умовами роботи на підприємствах харчової галузі.

Щиро дякуємо Оксані та закладу за проведене знайомство з особливістю виробництва!