ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР в Херсонській області

 20 травня 2015 відбувся другий виїзд групи спеціалістів сільського господарства в СОК «Широке» Скадовського району по допомозі у розробці та впровадженні процедур, заснованих на принципах НАССР (аналіз небезпечних факторів та критичні контрольні точки) та підготовці до сертифікації відповідно до стандарту для первинних виробників Global GAP.

Очолював групу експерт проекту USAID АгроІнвест з безпечності харчових продуктів Юрій Оглашений. Представником від Херсонського державного університету виступав директор Інституту ПОД доктор с-г наук, професор Аверчев О.В. Проект USAID АгроІнвест – проект технічної допомоги, що фінансується Американським агентством з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Проект працюватиме в Україні протягом 5 років (з 2011 по 2016 рр.).

 Метою проекту є сприяння розвитку сільського господарства України та підвищення конкурентоспроможності агробізнесу незалежно від організаційно-правової форми та масштабів виробництва. Крім того проект ставить за мету сприяти зміцненню експортного потенціалу України як учасниці глобальної ініціативи з забезпечення продовольчої безпеки. Проект також покликаний допомогти українським селянам краще розуміти та захищати свої права на землю і продумано розпоряджатися своєю власністю для зміцнення добробуту своїх сімей та України в цілому.