ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відвідування Херсонського краєзнавчого музею студентами

 Чільне місце у системі виховання студентської молоді займають такі засоби, як надбання культури - (художня і наукова література, засоби масової інформації, предмети образотворчого мистецтва, кіно, театр), а також різні форми і види виховної роботи - (збори, конференції, ігри, спортивна діяльність та ін.), які активно використовуються у процесі виховної роботи науково-педагогічними працівниками кафедри екології та сталого розвитку. 

16 травня студенти-екологи разом з кураторами  відвідали Херсонський обласний краєзнавчий музей, де у рамках програми «Музеї для сталого суспільства», відвідали декілька цікавих екскурсій.

 

Оскільки краєзнавчий музей долучився до загальноєвропейської акції «Ніч музеїв», то для відвідувачів він був відчинений у цей день і після заходу сонця. На вибір відвідувачів робітники музею запропонували вісім різних екскурсійних напрямків.

 

На одній з екскурсії під назвою «Розкриваємо таємниці музейних предметів» студенти мали змогу спробувати відгадати назву та призначення незвичайних експонатів.

 

Цікава подорож до колиски європейської цивілізації відбулася на екскурсії «Життя в античну добу», що супроводжувалася театралізованою виставою про античних богів.

 

На доволі креативній екскурсії «1915. Один рік з життя міста і світу», що супроводжувалася відеоматеріалами, студенти дізналися чим жив Херсон 100 років назад – буремні політичні події, цікаві відкриття, розвиток кіноіндустрії, новинки літератури, цікаві особистості.

Крім того, робота музею цього дня була організована так, що студенти та інші відвідувачі могли ознайомитися з будь-якою експозицією самостійно, не очікуючи екскурсій.

Для формування всебічно розвиненої, цілісної особистості при вихованні студентської молоді, значне місце має займати подібна позааудиторна організація соціокультурного дозвілля.