ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Нарешті дочекались наших курчат!!!

На базі ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» кафедри технології виробництва продукції тваринництва зі студентами 3 курсу біолого-технологічного факультету здійснено інкубацію курячих яєць.

Протягом 21 дня студенти спостерігали за процесом від моменту закладання яєць в інкубатор до виведення курчат. Навчились правильно оцінювати придатні яйця для інкубації такими методами, як зважування яєць, просвічування на овоскопі, оцінка за зовнішнім виглядом, розтин яєць. Протягом всього періоду інкубування з цікавістю контролювали режим інкубації, розвиток зародків. І ось, нарешті, дочекались – з’явились курчата!

Студентами оцінено якість, виведених в умовах кафедри, курчат методом зважування та за зовнішнім виглядом.

 

Кондиційних курчат відбирали за наступними ознаками:
курчата рухливі, добре стоять на ногах, дзьоб короткий та міцний,
клоака чиста та рожева, крила щільно прилягають до тулуба, голова велика, широка, кіль грудної кістки пружний, пух блискучий, пігментований, пуповина закрита.

 

І категорія (кондиційний молодняк). Ознаки кондиційного молодняку, добре затягнута пуповина без слідів кровоточивості.

ІІ категорія – ознаки І категорії, але з незначними відхиленнями; курчата останньої вибірки з інкубатора за масою не нижче 32 г.

Непридатні до вирощування, ІІІ категорія – ознаки некондиційного молодняку. Жива маса менше 32 г.

ІV категорія – каліки. Курчата мають дефекти.

Як підсумок, проаналізували результати інкубації курячих яєць, а саме заплідненість яєць, виводимість яєць та вивід курчат. Було цікаво пізнавати, як з’являється нове життя. І важливо, щостудентизакріпили теоретичні знання практичними навичками.
Інформацію підготували студенти 3 курсу біолого-технологічного факультету
Кулик Костянтин, Запоточна Людмила.