ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У Сумському НАУ здійснилася зустріч проректорів з усієї України

 

З 22 по 23 квітня в Сумському національному аграрному університеті пройшов семінар «Інтеграція вищої освіти з агробізнесом». Учасники заходу - проректора з навчальної роботи усіх вищих навчальних закладів, які ведуть підготовку фахівців для агропромислового комплексу. Це перша зустріч такого рівня, після передачі аграрних ВНЗ у підпорядкування Міністерства освіти і науки. Нагадаємо, на початку цього року уряд України прийняв рішення перепідпорядкувати всі навчальні заклади, які перебували у віданні Міністерства аграрної політики та продовольства України Міністерству освіти.

У роботі семінару також взяли участь виконуюча обов'язки директор НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко та провідний спеціаліст відділу вищої освіти Міністерства освіти і науки України Ігор Будько.

Планом роботи конференції було передбачено розгляд питань, пов'язаних з інтеграцією вищих навчальних закладів аграрного профілю та аграрного бізнесу. На сьогоднішній день саме Сумський НАУ є провідним навчальним закладом України в цьому напрямку. Також учасники семінару обговорювали ключові аспекти імплементації положень Закону України «Про вищу освіту».