ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне заняття студентів 3курса 1 та 2 групи ВГБЗ із дисциплін «Гідравлічні та аеродинамічні машини» та «Водопостачання та водовідведення»

Фото виїзної групи

Зал керування насосних станції

Насосна станція нульового підйому

Рухомі сітчасті фільтри

Прилад для гасіння гідроударів

Машинний зал насосної станції першого підйому

На виїзному занятті студенти ознайомились із конструктивними особливостями руслового водозабору «Дніпро-Миколаїв» із р. Дніпро в с. Микільське. В складі водозабору є оголовки із решітками захищеного типу, самопливні труби d=1800 мм, насосна станція нульового підйому з суміщеного типу, де в приймальній камері розміщено рухомі решітки. Із усмоктувальної камери вода забирається трьома насосами типу «Д» і подається напірними трубопроводами в два резервуари місткістю по 5 тис. м3. На трубопроводах розміщені пристрої для захисту від гідравлічних ударів. Із резервуарів вода забирається чотирма насосами типу «Д1600-80» і подається по двом напірним трубопроводам d=1400 мм на очисні споруди м. Миколаєва.

Додатково ознайомилися із технологією будівництва водозабірних споруд і технологією безреагентного очищення річної води, що має важливе значення для інженерів – гідротехніків.