Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Оливковий сад - перспективний та високопродуктивний бізнес для Півдня України»
У зв’язку зі змінами кліматичних умов у сільськогосподарських виробників може з’явитися можливість вирощування оливок та вироблення оливкової олії на Півдні України. Оливки вирощують в умовах достатньо засушливого клімату з температурою повітря 30-45°С. Аграрії Херсонської Миколаївської та Одеської областей можуть почати вирощування цієї нетрадиційної для нас культури та зайняти дану нішу, а тому ця тема є важливою та актуальною.
У плановому засіданні студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 201 Агрономія, 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, 181 Харчові технології та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 201 Агрономія.
Учасники засідання розглянули питання особливостей вирощування оливкового дерева, технології отримання оливкової олії, її якості.
Дискусію при обговоренні цієї теми викликало питання як же вибрати дійсно якісну і корисну олію.
Керівник гуртка, доцент Каращук Г.В. надав декілька порад зі споживання оливкової олії.
Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК