Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Соя - стратегічна культура світового землеробства»
На засіданні розглядали важливу та актуальну тему, тому що соя є провідною, самою поширеною і економічно вигідною білково-олійною культурою в світі. Соя відіграє вирішальну роль за рахунок того, що у цієї культури за вегетаційний період синтезується два врожаї - білка і жиру, та майже всі органічні речовини, які є в рослинному світі.
У плановому засіданні студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 201 Агрономія, 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, 181 Харчові технології та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 201 Агрономія.
Учасники засідання розглянули питання поживного значення та харчової цінності зерна сої, характеристику продуктів переробки цієї культури.
Дискусію при обговоренні цієї теми викликало порівняння соєвого білка з білком м’яса.
Керівник гуртка, доцент Каращук Г.В. зазначив, що соя також є сільськогосподарською культурою, яка здатна підвищувати родючість ґрунту, поповнювати його азотний баланс.
Учасники засідання звернули увагу на те, що розвиток соєсіяння зумовлений великим попитом на сою і соєві продукти як джерело високоякісного білка збалансованого за амінокислотами.
Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК