ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Практичне виїзне заняття магістрів біолого-технологічного факультету з «Контролю якості та сертифікації продукції»

В період з 25 березня по 2 квітня відбулося практичне виїзне заняття магістрів біолого-технологічного факультету з «Контролю якості та сертифікації продукції» на підприємство ФОП «Урсуленко», продукція якого відома під «торгівельною маркою Оса» та потужне підприємство «Хлібозавод №2» на Східному.

 

Підприємство ФОП «Урсуленко»

   

 

До уваги майбутніх спеціалістів були представлені два основні цехи. Виробництво пельменів та вареників ручної ліпки, а також равіолей машинної ліпки.

Цех з виготовлення пельменів представляла його завідуюча. Чисте та контрольоване виробництво дещо вразило. Але по завершенню екскурсії у студентів виникло декілька питань щодо організації виробництва, кадрів та систем сертифікації виробництва.

Цех з виготовлення вареників та равіолей показувала головний технолог. Серед іншого була відмічена кропітка ручна робота рядових працівників.

 

На завершення, у їдальні підприємства була проведена бесіда з завідуючою лабораторії та дегустація.

Для цього були представлені два зразки пельменів «Мамині», «Бабусині»  та один зразок равіолей з куриним м’ясом . Магістри провели повну органолептичну оцінку представленій продукції.

   

Таким чином, майбутні спеціалісти закріпили теоретичні знання щодо контролю якості харчової продукції. Та мали можливість застосувати їх практично.

Інформацію підготував Ткаченко Олексій

 

Майбутні спеціалісти своєї справи відвідали най видатніший за потужністю в  м. Херсоні Хлібозавод №2

   

 

Магістрам на екскурсії  було представлено повномасштабну роботу заводу, що проводиться кожного дня.

 

 Головний технолог підприємства провела наших магістрів по всім цехам виробництва починаючи з самого основного як завозиться  сировина для хліба і де вона зберігається, по цеху замісу тіста, формування батонів, випікання, пакування та маркування  хліба  також  магістрам вдалося відвідати міні лабораторію  з визначення якості продукції.

Магістри ознайомились з новою лінією виробництва хліба за європейським стандартом « НАСР»,  що повноцінно функціонує на території підприємства. У наших спеціалістів було багато запитань щодо контролю якості та сертифікації продукції за новими стандартами, тому що таке потужне підприємство, що доставляє продукцію по всій Херсонській області  дуже важко дотримуватись всіх стандартів, але все ж таки наші спеціалісти побачили всі плюси і мінуси, що недуже впливають на якість продукції, але потребують змін.

 

Завершенням екскурсії була дегустація найбільш популярних за споживчим ринком позицій хліба нашого заводу.

 

Наші спеціалісти провели повну органолептичну оцінку та  лабораторний дослід, на якість продукції закріпили теорію на практиці  та більш детально поспілкувалися з головним технологом  Хлібозаводу №2, на згадку залишили щирі побажання, до залучення молодих працівників з  ВНЗ.

 

Інформацію підготував Кривий Владислав