ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Всеукраїнська студентська конференція

Метою заходу стало обговорення актуальних питань щодо реформування вищої освіти України, що є одним із основних завдань сучасного державотворення.

На конференції піднімались такі питання: автономія вузів, проблема гуманітарних дисциплін, оновлення змісту освіти у відповідності із сучасними науковими надбаннями, перспективи студентського самоуправління, проблеми імплементації нового закону України про освіту та багато інших.

Панельну дискусію конференції відвідали:

- екс-президент Грузії, нині радник Президента України Міхеїл Саакашвілі, який розповів про власний досвід реформ, про нинішню ситуацію в Грузії та відзначив важливу роль студентів у всіх суспільних процесах, закликав нас не здаватись і побороти "совок" в собі.

- заступник міністра молоді та спорту Сергій Митрофановський, який розповів про те, як міністерство збирається взаємодіяти з молоддю, використовуючи європейський досвід, закликав брати участь у міжнародних грантових програмах та максимально використовувати можливості співпраці з органами ЄС.

- народний депутат України, голова комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич, яка розповіла про проблеми впровадження реформи освіти через війну, скорочення фінансування, нерозуміння ректорами та студентами суті автономії ВНЗ, закликала студентів брати активнішу участь у пришвидшенні реформи освіти у своїх ВНЗ.

А також гостями стали: представники ВГО "Всеукраїнська люстрація". Зокрема, заступник голови громадської організації Олександр Куліковський. Який акцентував увагу на тому, що необхідно роботи якщо понівечені права студентів.

Відомий київський блогер Krus (Олександр Барабошко). Він зверну увагу на збільшенні ролі соціальних мереж у зв'язку адміністрації університетів зі студентством, а також розповів, як зробити університетські спільноти інструментом який не "грузить", а допомагає.

Окрім того, в рамках конференції відбувалась Генеральна асамблея Української асоціації студентського самоврядування, на якій було обрано керівний склад та виконавчий комітет організації. До нього увійшли 2 представники від НПУ.

Виступ екс-президента Грузії,

нині радника Президента України Міхеїла Саакашвілі

Майбутнє нашої нації