ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Харчовик-Науковець».

20.02.2025 р. відбулося засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець».

Тема засідання: «Кулінарія майбутнього – вже сьогодні»

 

Незважаючи на нестабільний економічний стан наших співвітчизників, заклади харчування користуються неабияким попитом.  Але все частіше постає питання відходу від традиційних методів кухні і особливе значення приділяється інноваційним технологіям. Однією із інноваційних технологій є застосування у закладах харчування молекулярної кухні, яка вже кілька десятиліть є наукою, що вивчає фізичні і хімічні зміни, які відбуваються з різними інгредієнтами під час приготування їжі. На засіданні наукового гуртка обговорювали актуальні питання молекулярної кухні, її переваги і недоліки, а також вплив на організм специфічної технології приготування. Спікерами засідання були здобувачі освіти – Лариса Ланевич,  Станіслав Єрмоленко і керівник наукового гуртка – Ольга Сумська.

Щоб страва вдалася і здивувала, повар має усвідомити, що кухня – це наука. Тільки так він зможе вийти за рамки звичних знань. Для того, щоб гості отримували не лише ефект від подачі, але й справжнє гастрономічне задоволення, кухарю доведеться заглибитись у вивчення молекулярної кухні та провести десятки експериментів. Авангардна і наукова кухня – це не лише обладнання, а ще й знання того, як взаємодіють продукти у хімічному та фізичному аспектах.

 

Підготувала: Ольга Сумська,

к.т.н., доцент, науковий керівник гуртка «Харчовик-науковець»