Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання денної форми освітньо-професійної програми «Харчові технології» спеціальності 181 Харчові технології пройшли онлайн-курс на платформі української агробізнес-спільноти Аgriacad
В січні 2025 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання денної форми освітньо-професійної програми «Харчові технології» спеціальності 181 Харчові технології пройшли онлайн-курс “Сучасні технології заморожування ягід” на унікальній освітній платформі української агробізнес-спільноти від кращих викладачів світу та України.
Метою курсу було отримання знань з технологій заморожування ягід, підвищення кваліфікації технічного та управлінського складу підприємств, що займаються або збираються займатися заморожуванням ягід.
Курс створено Асоціацією «Ягідництво України» та ЄБРР за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи EU4Business, присвячено харчовим технологіям заморожування. Найбільшу увагу приділено двом найпоширенішим технологіям для ягід – шокове заморожування в потокових тунелях та статичне заморожування в камерах.
Слухачі ознайомилися з сучасним ринком заморожених ягід, з технологічним процесом та обладнання для їх заморожування, з якістю та харчовою безпекою.
Було отримано сертифікати про успішне проходження курсу: “Сучасні технології заморожування ягід”.
Отримані знання відповідають навчальним цілям дисципліни процеси і апарати харчових виробництв.
Даний підхід дозволяє здобувачам визнати знання, здобуті за межами формальної освіти, і підтримувати принципи навчання впродовж життя.
Матеріал підготовила: к.т.н., доц. Резвих Н.І.