ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл на тему «Проблеми використання пестицидів виробниками сільськогосподарської продукції різних форм господарювання»



На фото: експерт проекту АгроІнвест з питань використання пестицидів Алан Шльодер з перекладачем

Круглий стіл ініційовано проектом USAID АгроІнвест. У роботі круглого столу взяли участь Алан Шльодер – експерт проекту АгроІнвест з питань використання пестицидів, Микола Гриценко - керівник напрямку «Розвиток ринкової інфраструктури» Проекту USAID АгроІнвест, науковці кафедри землеробства ( доктор с-г наук, професор Аверчев О.В., кандидат с-г наук, доцент Лавренко С.О.) та кафедри ботаніки та захисту рослин (доктора с-г наук, професора Федорчук М.І., Коковіхін С.В., кандидати с-г наук, доценти Мринський І.М., Урсал В.В.), фермери, дорадники.
На круглому столі обговорювалися питання, які стосувалися загальних проблем системи реєстрації, законодавчих аспектів, пов’язаних з якістю та безпекою сільськогосподарської сировини і продуктів харчування, проблем інфраструктури, яка опікується реєстрацією пестицидів і післяреєстраційного нагляду за використанням пестицидів, ґрунтовний розгляд окремих проблем користувачів хімічних засобів захисту рослин, проблеми гармонізації законодавства у сфері обігу пестицидів, забезпечення та організація процесу утилізації тари та інше.
В ході круглого столу обговорили головне питання - недостатність знань застосування пестицидів у сільськогосподарських виробників та потребу в розробці методичних рекомендацій по використанню пестицидів для виробників різних форм господарювання. Науковці університету мають потенційні можливості в розробці таких рекомендацій, а проект має можливість профінансувати їх розробку та друк, дорадники - мають донести інформацію до виробників. 
Алан Шльодер наголосив, що подібні проблеми по використанню пестицидів, по утилізації тари мають місце і в США, тож наша спільна мета проводити роз’яснювальну роботу серед виробників.