ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фахова підготовка майбутніх екологів

 

Програма подібних практичних занять є одним із засобів поглиблення рівня знань студентів при вивченні фахових дисциплін напрямку ”Екологія, охорона довкілля та збалансоване природокористування”.


Зміст програми має соціально-екологічне наповнення, що відповідає загальним вимогам сучасної екологічної освіти. Формування екологічного мислення в наш час набуло статусу наукової основи раціонального природокористування й охорони навколишнього середовища, а тому й чинника сталого (збалансованого) розвитку держави. Ідеологія сталого розвитку на перший план висуває пізнання загальних закономірностей природи та природничо-наукової картини світу, цілісність природи, знання про довкілля людини, його компоненти та взаємозв’язки між ними.

Курс лекцій та практичних занять з дисципліни “Охорона та раціональне використання водних ресурсів“ покликаний поглибити знання студентів щодо формування оптимальних екологічних рішень під час планування й здійснення природокористування, розв’язання регіональних і локальних проблем забруднення довкілля.


Головним завданнямтакої форми занять є формування у студентів усвідомлення сучасних особливостей природокористування, а також єдності навколишнього середовища і діяльності людини; виховання національно свідомого громадянина планети та своєї держави; розвиток критичного і творчого мислення, усвідомлення власної причетності до сучасних процесів що відбуваються в географічній оболонці; формування логічного мислення, вміння аналізувати, порівнювати, узагальнювати, робити висновки та складати прогнози на основі аналізу різних інформаційних джерел.

Адміністрація Херсонського державного аграрного університету дякує директору ГКП “ПУВКХ м. Херсона” Козакову І.В. за допомогу в фаховій підготовці студентів за спеціальністю “Екологія та охорона навколишнього середовища”, а саме в роботі в рамках співпраці з колективом Херсонських очисних споруд. Хочемо відмітити, що допомога фахівців виробничого підрозділу необхідна і корисна. Висловлюємо подяку за розуміння та громадську позицію в справі підготовки спеціалістів та набуття студентами практичних навичок на виробництві.

Координатор співпраці та виконавець: доцент кафедри “Екології та сталого розвитку”,   к. геогр. н. Шахман І.О.