ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Разом до перемоги: благодійний відкритий чемпіонат із легкоатлетичного кросу «Золота миля» в межах ювілейних заходів ХДАЕУ

Початок ювілейним заходам, присвяченим 150-річчю Херсонського державного аграрно-економічного університету, поклав благодійний відкритий чемпіонат із легкоатлетичного кросу «Золота миля», який відбувся 15 вересня в Міському парку Кропивницького. Даний захід проводився в межах святкування Дня працівника Фізичної культури та спорту й Міжнародного дня студентського спорту!

Спорт – це передусім бажання перемагати, долаючи перешкоди, прагнення упевнено рухатися до мети, шляхетно доводячи вищість над суперниками. Цей вид діяльності незмінно асоціюється з повагою до конкурента, чесною боротьбою, амбітністю, силою волі й незламністю духу. Спорту присвячують себе ті, хто готовий багато працювати над собою, аби отримати високий результат і зійти на п’єдестал слави. Невипадково чемпіонат з легкоатлетичного кросу став першим у низці заходів, присвячених ювілею ХДАЕУ, що відбуватимуться впродовж тижня, адже півторастолітня історія нашого закладу – це шлях блискучих успіхів і визначних здобутків, приголомшливих перемог і високих досягнень, яким передувала самозречена згуртована праця всього колективу.

Головною метою благодійного забігу «Золота миля» був збір коштів на підтримку Збройних Сил України, тож офіційне відкриття заходу розпочалося зі слів подяки тим, хто боронить нашу державу, й ушанування хвилиною мовчання пам’яті тих, хто загинув у боротьбі з ворогом. Кожен охочий зміг долучитися до акції, поповнивши благодійними внеском призначену для цього скриньку.

З привітальним словом виступив ректор університету Юрій Кирилов, який подякував усім, хто долучився до ювілейного заходу, що символізує єдність зусиль цивільних і військових у боротьбі за мирне майбутнє України. Також до слова запросили співорганізаторів заходу - директора Кіровоградського обласного центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Дмитра Янчука. Також до привітань приєдналася начальник Департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА – Ельза Лещенко, заступник генерального директора з комерційних питань ТДВ «ІНТЕРРЕСУРСИ» Ковальський Олександр. Пригощали морозивом учасників та гостей заходу ТОВ "Ласка-Кіровоград", вгамовували спрагу учасників забігу Здоровою водою.

Проведення даного заходу відбулось завдяки активній співпраці всього університету взагалі та економічного факультету, кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій та викладачів фізичного виховання ХДАЕУ зокрема. Бадьорості духу й переможного настрою учасникам «Золотої милі» додав виступ барабанщиць ХДАЕУ, який традиційно викликає шалене захоплення глядачів. Перед початком забігу відбулася розминка учасників у вигляді музичного флешмобу, організованого стратегічним партнером університету СК «Борець» м. Кропивницького, який активно допомагав в організації заходу та всіляко сприяв його проведенню.

 

У відкритому чемпіонаті з легкоатлетичного кросу «Золота миля» змогли взяти участь усі охочі – кожен, у кому нуртує дух змагання, хто віддає перевагу здоровому способу життя й виявляє небайдужість до благодійних акцій. Учасників забігу було поділено на три підрозділи: 1) до першої групи долучилися діти 6–8 років, які мали змагатися на дистанції 150 метрів; 2) другу групу учасників склали аматори – здобувачі й викладачі ХДАЕУ, а також усі, хто виявив бажання спробувати свої сили в подоланні дистанції 1000 метрів; 3) у третій  групі професіоналів першість виборювали кваліфіковані студенти, викладачі та елітні спортсмени, які також мали подолати кілометрову відстань. Загалом захід охопив понад 300 учасників, які перетворили звичний недільний відпочинок на захопливе дозвілля.

Змагання у всіх трьох групах супроводжувалося емоційним запалом, ентузіазмом і нестримним бажанням досягти переможної цілі. Задоволення від заходу отримали не лише його безпосередні учасники, а й ті, хто мав можливість спостерігати за перебігом легкоатлетичного кросу в Міському парку Кропивницького. На фініші бігунів зустрічали барабанщиці, які злагодженою грою посилили урочистість завершальних акордів змагання.

Переможцями легкоатлетичного кросу в категорії “Juniors” стали всі, хто подолав дистанцію, адже дитяча звитяга кожного варта винагороди: маленькі спортсмени-початківці були відзначені грамотами й солодкими заохочувальними призами – тістечками-медалями, які урочисто вручив ректор ХДАЕУ.

У групі аматорів переможців визначали окремо серед юнаків і дівчат. Перші місця посіли Карандукова Анна та Азаров Андрій. На другому місці за результатами змагання опинилися Ткач Карина і Рябовол Олександр. Грамотами за третє місце були нагороджені Ткачук Вікторія і Половий Даніїл.

 

Окремо комплект нагород розігрували серед учасників у категорії “Elite”: найвищу відзнаку отримав Чабан Микола, друге місце виборов Куроп'ятник Данило, а третю почесну сходинку на п’єдесталі змагань посів Кірюпін Стас. Церемонія нагородження відбувалася в урочистій атмосфері ювілейних заходів, тому всі без винятку учасники отримали задоволення від причетності до знакової події в історії Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Завершальною частиною благодійної акції стали показові виступи спортсменів СК «Борець» із джиу джитсу й майстер-класи з кросфіту, метою яких було заохочення учасників і гостей заходу до ведення здорового способу життя й занять спортом. Гості також мали отримали можливість спробувати свої сили в єдиноборствах.

 

На закритті заходу виступив ректор Юрій Кирилов, який подякував усім, хто об’єднався заради шляхетної цілі – збору коштів на підтримку ЗСУ, а також побажав незабарної Перемоги України. Благодійний відкритий чемпіонат із легкоатлетичного кросу «Золота миля» став гідним початком ювілейних заходів, присвяченим 150-річчю нашого освітнього закладу, адже продемонстрував, що витримка, цілеспрямованість, сила волі й необорне бажання перемогти є запорукою досягнення бажаної мети.

СЛАВА УКРАЇНІ!!! 

Автори: викладачі економічного факультету