ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Урочиста академія з нагоди 150-річчя ХДАЕУ

19 серпня 2024 року відбулась урочиста академія з нагоди 150-річчя Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Участь у заході взяли члени Наглядової та Вченої рад, представники Херсонської обласної (військової) адміністрації та Кіровоградської обласної державної адміністрації, представники академічної спільноти університету, Ради роботодавців, випускники, стейкхолдери.

Насамперед учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Офіційне відкриття урочистої академії розпочалося з вітального слова ректора, доктора економічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, член-кореспондента Національної академії аграрних наук Юрія КИРИЛОВА. На засіданні ректор презентував Грамоту Верховної Ради України та Почесну грамоту Кабінету Міністрів України за відзначення досягнень колективу ХДАЕУ: «Відзнаки від Кабінету Міністрів України та Верховної ради України – це свідчення як реальних успіхів, так і високого потенціалу Університету з 150-річною історією!»

Програма заходу була насичена історичними спогадами, вітальними словами, чуттєвими хореографічними і вокальними номерами, палкими виступами та музичним супроводом.

Із вітальними словами до усіх присутніх також звернулися почесні гості: народний депутат України, голова Наглядової ради Павло ПАВЛІШ, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир КЛЮЦЕВСЬКИЙ та заступниця голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Катерина КОЛТУНОВА, які також нагородили подяками та почесними грамотами кращих членів колективу університету за успішну наукову й організаційну роботу, вагомі здобутки у професійній діяльності та з нагоди 150-річчя ХДАЕУ.

На заході було представлено ювілейне видання «ХДАЕУ-150», медаль Національного Банку України «ХДАЕУ-150» та поштову марку «ХДАЕУ-150».

Разом до Перемоги!

 

Автор: учений секретар Олеся РЕВТЬО