ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підсумки проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ» ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ДОКТОРА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК, ПРОФЕСОРА, АКАДЕМІКА КОВАЛЕНКА ВІТАЛІЯ ПЕТРОВИЧА!

 

19 вересня відбулося пленарне та секційні засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ» присвяченій до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Коваленка Віталія Петровича.

 

Віталій Петрович підготував плеяду кандидатів і докторів с.-г. наук, тому вшанувати його пам’ять зібралося чимало науковців в сфері тваринництва, та інших галузей, адже видатний вчений був всебічно розвинутою людиною, він відносився до тих небагатьох людей, яким даровано Богом незрівнянний талант і все чим цікавився - все він опановував й навіть удосконалював.

На даному заході зібралися всі аграрні вузи Півдня України – Херсонський державний аграрно-економічний університет, Миколаївський національний аграрний університет, Одеський державний аграрний університет, не оминули конференцію і представники столичних закладів вищої освіти такі як Національний університет біоресурсів і природокористування України та Київський національний університет технологій та дизайну, також були вчені з Луцького національного технічного університету та інші. Загалом на пленарному засіданні були присутні більше 100 учасників.

Також були запрошені стейкхолдери – Нечмілов Віктор Миколайович, провідний спеціаліст групи компаній «AVA GROUP INTELLIGENT FEEDING», Україна, м. Київ.

Всі учасники конференції згадували здобутки свого вчителя, адже більшість сьогоднішніх досліджуваних та актуальних питань в галузі тваринництва, базуються на матеріалах Віталія Петровича.

Кафедри біолого-технологічного факультету представляли колегам навчальні посібники та практикуми випущені та надруковані у 2024 році.

Співробітники кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка вдячні учасникам конференції за участь, за обмін ідеями та підтримку. Бажаємо вам успіхів у вашій подальшій науковій та професійній діяльності, а також натхнення для нових звершень та чекаємо на плідну співпрацю!

Автор: асистент Овдієнко К.Т. (20.09.2024 р.)