Засідання Науково-методичної ради при Державній службі безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за участі викладачів кафедри харчових технологій
09 вересня 2024 року на виконання наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 15.01.2024 № 16 «Про затвердження положення та складу Науково-методичної ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» відбулося засідання Науково-методичної ради при Державній службі безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в якому взяли участь науково-педагогічні працівники біолого-технологічного факультету кафедри харчових технологій Херсонського державного аграрно-економічного університету д.т.н., професор кафедри харчових технологій Горач О.О. та завідувач кафедри харчових технологій Новікова Н.В.
На зустрічі було розпочате громадське обговорення проєкту, щодо «Науково-методичні пропозиції з питань нормативно-методичного забезпечення організації ярмарків та здійснення торгівельної діяльності на ярмарках (в межах повноважень Держпродспоживслужби)» та проєкт «Науково-методичні пропозиції щодо нормативно-правового врегулювання понять «харчове шахрайство», «харчовий фальсифікат», «фальсифікований харчовий продукт», «ярмарок», «продовольчий ярмарок», «ярмаркова торгівля».
Всі питання мають виключно важливе значення для харчової промисловості та є актуальними в умовах сьогодення.