ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підписання тристороннього меморандуму

Підписання тристороннього меморандуму про співробітництво і договору проведення програми досліджень по визначенню ефективності кормів (FISHERY TECH DEEPDINE) для осетрових видів Херсонським державним аграрно-економічним університетом, ТОВ «Одеський осетринницький комплекс» і ТОВ "ФІШЕРІ ТЕХ".

Програма передбачає розв’язання конкретних задач визначення ефективності кормів (FISHERY TECH DEEPDINE) для осетрових видів риб які вирощуються в аквакультурних господарствах. Задачі по визначенню ефективності кормів для осетрових видів риб включатимуть комплекс наукових досліджень які орієнтовані на: визначення рибничо-біологічних показників вирощування осетрових, фізичних особливостей кормів, вплив на гідрохімічний режим,  морфологічні особливості, фізіолого-імунологічний стан організму, мікроанатомічну будову органів і тканин риб. Результати досліджень матимуть показники, які слугуватимуть основою для оптимізації і удосконалення рецептури кормів за кількісними та якісними параметрами з урахуванням вікових особливостей.

Буде отримано рекомендації щодо рецептури кормів, добових норм годівлі, частоти годівлі виходячи з оптимальної кількісті протеїну, журу, вуглеводів та енергії, а також вітамінів і мінеральних речовин, що забезпечить оптимізацію годівлі враховуючи високий рівень рибопродуктивності.

В основі мети і задач програми лежать дослідження визначення фізіолого-імунологічного стану організму риб на фоні використання кормів: гематологічні показники; встановлення стабільності імунітету за гематологічними показниками; гістологічний аналіз, мікроанатомічна будова органів і тканин риб.

 

 

 

 

 

 

Автор: доцент кафедри водних біоресурсів та аквакультури, канд. біол. наук    Кутіщев П.С.