ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Дискусійна зустріч науковців та агровиробників щодо питань розвитку органічного виробництва.

Науково-педагогічні працівники кафедри землеробства ХДАЕУ 18 квітня 2024 року були запрошені на онлайн-дискусію «Зелені агро рішення. Біологічний захист культур. Ефективне використання біологічних інсектицидів в органічному землеробстві». Даний захід проводився сільськогосподарською дорадчою службою ГС «Зелені Агро Рішення», спільно з органом сертифікації ТОВ «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Під час жвавого спілкування досвідчених фермерів з фахівцями та науковцями, були висвітлені переваги та складнощі використання біологічних інсектицидів у органічному землеробстві і найголовніше шляхи розв’язання цих проблем. Адже подібні засоби захисту виготовляються з живих організмів або їх продуктів, таких як бактерії, гриби або віруси, які ефективно контролюють шкідливих комах без шкоди для навколишнього середовища та людського здоров'я. Такий підхід має пріоритетний напрямок розвитку сільського господарства в Україні.

Своїми знаннями та досвідом поділилися Іван ГАВРАН Провідний фахівець із сертифікації та якості ТОВ «Органік Стандарт»; Микола ТЕТЕРУК дорадник з питань біологічного захисту рослин та виробництва органічної с-г продукції, експерт з вирощування плодоовочевої продукції у відкритому та закритому ґрунті (теплицях) та Олена Болтовська Фахівець із захисту рослин Компанія Rosana biological solutions.

В цілому, ця дискусія стала цінним джерелом інформації для фермерів та науково-педагогічних працівників ХДАЕУ, які проводять наукові дослідження з впровадження елементів біологізації в технології вирощування сільськогосподарських культур.

Маємо надію, що наша співпраця і надалі буде приносити нові ідеї та досягнення! Дякуємо організаторам за співпрацю.