ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка ECOLIFE, яке присвячено Міжнародному дню екологічних знань

15 квітня на кафедрі екології та сталого розвитку ім. професора Ю .В. Пилипенка відбулося чергове засідання наукового гуртка ECOLIFE для здобувачів вищої освіти та для учнів Миколаївської гімназії 48. Дане заняття було присвячено Міжнародному дню екологічних знань.

Міжнародний день екологічних знань (International Environmental Awareness Day) відзначається світовою спільнотою щороку 15 квітня. Організатори цього свята ставлять собі за мету поширення екологічних знань планетою. В цей день фахівці цієї галузі та люди, небайдужі до екологічного стану нашої планети, інформують громадськість про те, що відбувається у галузі екологічної безпеки як у межах конкретної країни, так і загалом у світі.

Міжнародний день екологічних знань було запроваджено у 1992 році під час Конференції ООН, на якій розглядалися найважливіші проблеми навколишнього середовища. Цей з’їзд відбувався у Бразилії (Ріо-де-Жанейро), а найбільше увага учасників була зосереджена на екологічній освіті та знаннях про екологію серед широкого загалу громадян. В Україні день екологічних знань відзначається з 1996 року за ініціативи громадських природоохоронних організацій.

Найголовнішими задачами екологічної освіти є:

  • виховання розуміння сучасних екологічних проблем держави й світу, усвідомлення їх важливості, актуальності і універсальності;
  • відродження кращих традицій українського народу у взаємовідносинах з довкіллям, виховання любові до рідної природи;
  • подолання споживацького ставлення до природи;
  • розвиток особистої відповідальності за стан довкілля;
  • розвиток умінь приймати рішення щодо проблем навколишнього середовища, оволодіння нормами екологічно грамотної поведінки;
  • виховання глибокої поваги до власного здоров’я та вироблення навичок його збереження.

Дану інформацію до учасників гуртка було донесено керівником гуртка  ECOLIFE доцентом Алмашовою В.С., а після закінчення презентації обраної теми відбулася дискусія та жваве обговорення зі студентами та школярами на тему актуальності екологічної освіти.

Автор: доцент АЛМАШОВА В.С. 18 квітня 2024 року