ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Розширення горизонтів: українські аграрії-науковці переймають досвід у німецьких експертів на форумі «Німецько-українського агрополітичного діалогу»

Науково-педагогічні працівники кафедри землеробства Херсонського державного аграрного економічного університету (ХДАЕУ) продемонстрували свій інтерес до інноваційних підходів у аграрній політиці, беручи участь у заході, організованому за запрошенням проєкту "Німецько-Український агрополітичний діалог (АПД)".

Аудріус Паура, координатор Фахового діалогу із земельних питань АПД, представив проєкт, описавши його мету та завдання.  Професор доктор Карл-Хайнц Тіманн з Мюнхенського університету збройних сил Німеччини розглянув питання консолідації земель, виклавши основні принципи та структуру управління, зосередившись на досвіді Східної Німеччини. Вилучення приросту вартості землі в дохід держави.

Доктор Андреас Хендрікс, також з Мюнхенського університету збройних сил Німеччини, розглянув важливе питання вилучення приросту вартості землі в дохід держави, надаючи учасникам цінні рекомендації та аналіз сучасної практики.

Участь у заході зумовила активний обмін досвідом між українськими та німецькими фахівцями у сфері аграрної політики. Науково-педагогічні працівники кафедри землеробства ХДАЕУ збагатили свої знання та отримали нові ідеї, які можуть бути корисними для подальшого розвитку сільськогосподарського сектору в Україні. Результати діалогу створили підґрунтя для подальшої співпраці та впровадження передового досвіду в українську практику.