ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Розвиток навичок та поповнення знань здобувачами вищої освіти у сфері підприємництва

09 квітня відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка «Успішний підприємець». На засіданні розглядались питання підприємницьких ризиків у різних галузях економіки, які можуть бути значними через зміни в економічному середовищі, політичній та соціальній турбулентності. Гуртківці з задоволенням презентували свої дослідження, розвиваючи навички публічного виступу, аналізу даних та спілкування з аудиторією.

Вікторія Бойко (спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа) представила доповідь на тему «Підприємницькі ризики у сфері торгівлі». Обговорення про виникнення ризиків допомогло учасникам гуртка краще зрозуміти складнощі та виклики, з якими стикаються підприємці в галузі торгівлі, а також розробляти стратегії для їх управління

Катерина Чернега (спеціальність 071 Облік і оподаткування) розповіла, що успішні сільськогосподарські підприємства повинні бути готовими до управління ризиками в аграрному секторі шляхом розвитку стратегій управління ними. Використовувати новітні технології та ресурси у збалансований спосіб та постійно вдосконалювати процеси виробництва. 

Анастасія Тітова (спеціальність 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність) доповідала, що передові підприємства у готельно-ресторанній справі завжди готові до управління ризиками, вдосконалення бізнес-процесів та збереженні високих стандартів обслуговування.

Ірина Кандала (спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування) презентувала дослідження на тему «Підприємницькі ризики в маркетинговій діяльності». Підприємства-лідери у маркетинговому секторі повинні бути готові до управління ризиками, розвивати гнучкі та адаптивні стратегії та постійно вдосконалювати свої методи та підходи.

Дар’я Вдовиченко (спеціальність 071 Облік і оподаткування) представляла тему «Підприємницькі ризики в бухгалтерському обліку» та аргументувала, що уникнення ризиків у бухгалтерському обліку вимагає від підприємства встановлення ефективних систем контролю, ретельного вивчення та дотримання бухгалтерських стандартів та законодавства, а також вдосконалення технологічних засобів обліку та звітності.

Ілля Міхелєв (спеціальність 071 Облік і оподаткування) у дослідженні підприємницьких ризиків у фінансовій сфері довів, що управління ризиками вимагає від підприємств розробки ефективних стратегій управління ризиками, ретельного аналізу та моніторингу фінансових показників, а також дотримання найвищих стандартів управління.

Анастасія Пастухова (спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа) підготувала доповідь на тему «Підприємницькі ризики в туризмі». Сфера туризму є дуже конкурентною, тому підприємства повинні постійно представляти нові продукти та послуги, щоб привертати туристів та бути гнучкими до змін у турбулентному середовищі та попиті на ринку.

Гуртківці мали можливість невимушено спілкуватися, обговорювати плани та ідеї, відповідати на поставлені питання.

Автор: керівник гуртка Людмила БОЙКО