ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Чергова гостьова лекція здобувачів ХДАЕУ з видатними гандболістками Вікторією Борщенко та Анастасією Бородіною!

В межах освітньо-спортивного марафону, під час проведення гостьових лекцій, викладачі фізичного виховання продовжують знайомити здобувачів вищої освіти з видатними спортсменами України!

Цього разу в гості до здобувачів завітали дві представниці прекрасної статі, гравчині національної збірної команди України з гандболу Заслужений майстер спорту України, призерка олімпійських ігор 2004 року в Афінах Анастасія Бородіна та Майстер спорту України, володарка європейського кубку IGF, фіналістка ліги чемпіонів Вікторія Борщенко.

В ході лекції гості розповіли шлях власного становлення в спорті, розкрили особливості побудови тренувального процесу в гандболі на прикладі різних країн світу, довели необхідність формування здорового способу життя та важливість створення гармонійно розвиненої особистості під час занять руховою активністю.

Під час лекції здобувачі мали можливість задати питання на цікавлячи та отримати цікаві та переконливі відповіді. Природно, що, як завжди, кількість питань, як по складності так і по різноманітності перевершила всі очікування.

Відповідаючи на питання наші гості розповіли про неймовірні відчуття участі та піднімання на п'єдестал на Олімпійських іграх, про відношення до спорту взагалі та гандболу зокрема в різних країнах Європи та світу, про найцікавіші та найкумедніші моменти у власному спортивному житті, про власних тренерів та людей які створили можливість для їх професійного зростання, а також про перспективи розвитку спорту та гандболу в незалежній Україні.

Спілкування з видатними спортсменками, як завжди, проходило в цікавій та доброзичливій атмосфері, де всі учасники отримали масу позитивних емоцій, корисних знань, розкрили світ спорту з іншої сторони та зарядились духом спорту та фізичного виховання!

Підсумовуючи результати гостьової лекції гості висловили слова вдячності всім присутнім та наголосили на тому, що успіх, як в спорті так і в інших галузях життя, не падає зверху, його досягнення це кропітка та важка робота!

Здобувачі в свою чергу висловили побажання проводити такі зустрічі традиційно й запрошувати інших видатних спортсменів в якості гостей!!!

Автори: доценти: Євгеній Стрикаленко, Сергій Драчук, Олег Шалар, Юрій Кан, викладачі: Юлія Барановська, Артем Гараєв