ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Проведення лабораторної роботи на підприємстві по визначенню міцності цегли

На базі заводу «Моноліт-РРА» у будівельній лабораторії м. Кропивницький 22 березня 2024 р. за участю доцента кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Кравченка В.І. для здобувачів другого курсу факультета архітектури та будівництва спеціальностей 194 «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології» і 192 «Будівництво та цивільна інженерія» була проведена лабораторна робота з дисципліни «Будівельне матеріалознавство» на тему: «Властивості керамічних матеріалів та виробів з визначенням міцності цегли».

Співробітники будівельної лабораторії розповіли присутнім про вимоги по додержанню правил з охорони праці у будівельній лабораторії, її призначення та функції. Здобувачів ознайомили з наявним обладнанням, їх призначенням та конструктивними особливостями.

В процесі роботи відвідувачі лабораторії ознайомилися з вимогами державних стандартів до керамічних матеріалів і методами визначення марки цегли.

За участю здобувачів було проведено випробування зразків цегли на міцність. За допомогою гідравлічного пресу визначалася марка цегли за межею міцності на стиск, доводячи її до руйнування.

Значення зусилля, що руйнував зразки, фіксували за показанням контрольної стрілки вимірювача сили преса.

Остаточно межу міцності на стиск здобувачі визначали розрахунковим методом.

Автор: Кравченко В.І. (25.03.2024 р.)