ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Зустріч з представниками Данської ради у справах біженців (DRC Danish Refugee Council)

14 березня 2024 року для здобувачів факультету архітектури та будівництва, спеціальності 193 Геодезія та землеустрій ХДАЕУ була проведена зустріч з представниками Данської ради у справах біженців (DRC Danish Refugee Council).

Зустріч була присвячена «Інформуванню про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни», так як мінна небезпека несе постійні ризики для життя цивільного населення.

Пані Ольгою Самбурською, було зазначено щодо типових локацій, де можуть бути вибухонебезпечні предмети, про типи травмувань, маркування території (офіційні попереджувальні знаки), неофіційні попереджувальні знаки/альтернативне маркування, що робити якщо побачив пораненого на замінованій території та алгоритми безпечної поведінки, якщо виявили міну або натрапили на нерозірвані боєприпаси.

Проведення даних заходів є дуже важливими та актуальними сьогодення «небезпека, яку несуть міни та вибухонебезпечні залишки війни».

Дана програма інформування, схвалена Державною науковою установою «Інститутом модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України для використання в освітньому процесі.

Автор: Наталія ЛАВРЕНКО