ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна зустріч викладачів економічного факультету у Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради

Важливим кроком до пошуку і реалізації особистості є вибір професії, що відповідає сучасним вимогам. Чим займатися в майбутньому, щоб отримувати задоволення від кожного робочого дня? Це питання-вибір є безумовно складним і тому вимагає ретельного вивчення різних напрямів і спеціальностей. Адже треба прагнути не лише отримувати гідну оплату праці, а й реалізувати себе в професії.

Викладачі економічного факультету Олена Шаумян та Леся Кононенко 15 березня 2024 року провели профорієнтаційну зустріч із учнями 11-го класу у комунальному закладі «Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради». Бесіди відбувалися дуже активно та плідно, адже старшокласники із задоволенням  ознайомлювалися зі спеціальностями, які можуть отримати випускники Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Особливо школярів зацікавила інформація про «Центр кар’єри» ХДАЕУ, який функціонує у виші, де всі бажаючі зможуть знайти корисну інформацію не лише про потенційне працевлаштування, а й дізнатися про можливість проходження практики на підприємствах, з якими співпрацює університет, про міжнародне стажування, стати учасником конкурсного відбору у грантових програмах стажування.

Пошук і реалізація себе є важливим кроком для молоді, яку обрати професію: за ознаками популярності, високої оплати праці, чи просто заради цікавості, чи прагнення працювати в певній сфері тощо. Для того, щоб досягнути цілісності особистості, її внутрішньої гармонії потрібно знайти власне місце в житті. Херсонський державний аграрно-економічний університет у цьому обов’язково допоможе.

Автори: доц. Олена Шаумян, доц. Леся Кононенко