ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь закладів вищої освіти у дорадчій діяльності: практичні кроки

14 березня 2024 року завідувач кафедри землеробства професор Олександр АВЕРЧЕВ, взяв участь у семінарі на тему "Як закладу освіти стати дорадчою службою: практичні кроки". Ці заходи, організовані з метою підтримки та розвитку аграрного сектору й територіальних громад шляхом залучення науково-педагогічних працівників у процес надання дорадчих послуг.

Херсонський державний аграрно-економічний університет завжди відзначався своєю активною роллю в сфері надання дорадчих послуг як сільськогосподарським товаровиробникам, так і територіальним громадам. Участь у тренінгу для підвищення рівня компетентності та професійних навичок сприяє подальшому покращенню якості наданих послуг та розвитку аграрного сектору загалом.

Залучення закладів освіти до дорадчої діяльності в сільському господарстві є світовою практикою, яка позитивно впливає на розвиток аграрного сектору та місцевих громад. Україна, як країна з великим сільськогосподарським потенціалом, також може скористатися цим досвідом для подальшого розвитку свого аграрного сектору та сільських громад.

На семінарі були розглянуті різні аспекти участі закладів вищої та фахової передвищої освіти в сільськогосподарській дорадчій діяльності. Особлива увага була приділена процедурам отримання статусу сільськогосподарської дорадчої служби, методам надання дорадчих послуг, а також участі у підготовці фахівців для цієї галузі.

Спікером на тренінгу виступив Роман КОРІНЕЦЬ, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України. Його доповідь була спрямована на надання конкретних порад та практичних рекомендацій з питань підготовки дорадників, створення дорадчих служб так і питань безпосереднього надання інформаційно-консультативних послуг.

Участь у таких заходах не лише сприяє підвищенню кваліфікації працівників освітніх закладів, але й активізує співпрацю між освітніми та аграрними секторами, що є важливим етапом у розвитку сталого сільського господарства та підтримці сільських громад.