ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна робота з учнями «Хащуватського ліцею» Гайворонської міської ради Кіровоградської області

13 березня викладачки кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Любов Бойко і Галина Матусяк організували онлайн-зустріч із одинадцятикласниками «Хащуватського ліцею» Гайворонської міської ради Кіровоградської області, щоб ознайомити майбутніх випускників із перевагами здобуття освіти в ХДАЕУ. Керівництво закладу охоче відгукнулося на пропозицію співпраці в напрямку профорієнтації і посприяло проведенню заходу.

Презентуючи спеціальності ХДАЕУ, доцентка кафедри Любов Бойко докладно розповіла про кожну з них і наголосила на тому, наскільки важливими вони є в аспекті відбудови держави і наскільки затребуваними будуть фахівці з відповідною освітою в післявоєнний період. Також особливу увагу було зосереджено на міжнародній співпраці нашого університету. Любов Бойко акцентувала значущість залучення найкращих фахівців з усього світу до проведення гостьових лекцій і різноманітних освітніх заходів з метою покращення якості підготовки фахівців та ознайомлення з найсучаснішими глобальними тенденціями розвитку різних галузей.

Доцентка кафедри Галина Матусяк поділилася інформацією про розмаїте спортивне, культурне й наукове життя студентів ХДАЕУ, про можливості брати участь у змаганнях, у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, долучатися до роботи наукових гуртків і виявляти свої здібності й таланти в обраній сфері, збагачувати світогляд і розвиватися як особистість. Також школярам було запропоновано ознайомитися з сайтом університету, який відображає активну різноспрямовану діяльність нашого закладу вищої освіти й містить усю необхідну інформацію для того, щоб скласти уявлення про обрану спеціальність.

Сподіваємося, що такі зустрічі зі старшокласниками «Хащуватського ліцею» стануть традиційними, а співпраця закладу з кафедрою буде цікавою і плідною.

Автори: доцент Л. Бойко, доцент Г. Матусяк (13.03.2024)