ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини

Організаційні збори студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва»

30 вересня 2020 року на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва року було проведено організаційні збори студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва». 

Детальніше...

Захист науково-дослідної практики здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня другого року навчання зі спеціальності 181 «Харчові технології»

9 жовтня 2020 року відбувся захист науково-дослідної практики зі спеціальності 181 «Харчові технології» здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня другого року навчання денної форми біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Детальніше...

Відбувся міжкафедральний аспірантський семінар

8 жовтня 2020 року у ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» успішно відбувся міжкафедральний аспірантський семінар, на якому обговорювались наукові інтереси здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії спеціальностей 051 «Економіка», 201 «Агрономія», 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Детальніше...

Презентація Книги Реформ у Херсоні: кейс Міноборони

8 жовтня представники  Наукової бібліотеки ХДАУ відвідали презентацію «Книги Реформ». Захід організований Херсонською облдержадміністрацією і Center for Leadership of UCU та Lviv Business School of UCU. 

Детальніше...

Інтеграція системи навчання до інтерактивного простору на кафедрі водних біоресурсів та аквакультури факультету рибного господарства та природокористування

Враховуючи радикальні зміни в контексті освітнього середовища на тлі безперервності модернізації освітніх систем, на кафедрі водних біоресурсів та аквакультури викладачами здійснюється адаптація методів навчання для здобувачів вищої освіти.

Детальніше...

Загально - технологічна практика здобувачів вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету

За навчальним планом підготовки фахівців за освітньою програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету Алимова Л.О. та Гнєдовська О.О. проходили загально-технологічну практику на кінноспортивній установі області - Херсонський міський молодіжний клуб любителів коней (ХМ МКЛК) «Кентавр». 

Детальніше...

Перший курс БТФ знайомство з Науковою бібліотекою ХДАУ

Здобувачі  1 курсу  біолого-технологічного факультету за спеціальністю: 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (викладач, к.е.н., доцент Ведмеденко О. В.) ознайомились зі структурою  бібліотеки, її фондами, онлайн-послугами. 

Детальніше...

Сприяння Академічній доброчесності

В рамках заходу «Поняття академічної доброчесності»  бібліотекарі  розповіли першокурсникам,  що  у процесі навчання  чи досліджень, студенти, викладачі та науковці керуються, передусім, принципами чесності - чесної праці та навчання. Плагіат, списування, несанкціоноване використання чужих напрацювань є неприйнятним.

Детальніше...

Першокурсники у Народному музеї університету

З метою ознайомлення з історією та сучасністю Херсонського державного аграрного університету  8 жовтня було організовано відвідування студентами першокурсниками біолого-технологічного факультету за спеціальністю: 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (викладач, к.е.н., доцент Ведмеденко О. В.) Народного музею університету. 

Детальніше...

В рамках Школи аграрного лідера стартував другий етап тренінгу «Системний погляд на агробізнес»

В стінах ДВНЗ ХДАУ триває тренінг «Системний погляд на агробізнес» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP. В рамках Школи аграрного лідера 8.10.2020 стартував другий раунд бізнес-гри для за участі наступних шести команд здобувачів вищої освіти під керівництвом кваліфікованих тренерів.

Детальніше...

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ ЗЕМЛЕУСТРОЮ, ГЕОДЕЗІЇ ТА КАДАСТРУ

В рамках міжнародної співпраці кафедра землеустрою, геодезії та кадастру факультету архітектури та будівництва 8 жовтня 2020 р. організувала та провела на гостьову лекцію доктора Даріуша Павліщи, війти гміни Громадка (Республіка Польща).

Детальніше...

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ДІЇ!

8 жовтня 2020 року відбувся другий вебінар пізнавального курсу «Розвиток зрошення земель в умовах змін клімату» в рамках освітнього проекту «Центр захоплюючої науки» комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради.

Детальніше...

Засідання круглого столу на тему: «Інноваційні технології виробництва плодово-ягідної продукції»

06.10.2020 року завдяки підтримці Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP на кафедрі ботаніки та захисту рослин  було проведено для здобувачів вищої освіти агрономічного факультету першого (бакалаврського) рівня 1 року навчання за спеціальністю 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин» засідання круглого столу на тему: «Інноваційні технології виробництва плодово-ягідної продукції», яке стало підсумком виїзного практичного заняття з плодівництва та виноградарства до ПП «Павлівські» та ДП ДГ «Новокаховське» Інституту рису НААН України.

Детальніше...

Проведення відкритої лекції

Для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня, вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» доцентом кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталією Лавренко 7 жовтня була проведена відкрита лекція на тему: «Агролісомеліоративні протиерозійні заходи».

Детальніше...

Захист виробничої практики здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня четвертого року зі спеціальності 181 «Харчові технології»

8 жовтня 2020 року відбувся захист виробничої практики зі спеціальності 181 «Харчові технології» здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти четвертого року навчання денної форми. Базами, що забезпечували практичну підготовку, були: ТОВ «Херсонська кондитерська фабрика», ПП «Хникін» (кафе «Єнот»), ФОП  Бердар У.Б. (кафе «BVS»). 

Детальніше...

Кураторська година першокурсників та засідання гуртка «Харчовик - науковець» спеціальності 181 «Харчові технології» біолого-технологічного факультету

06.10.2020 здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня спеціальності «Харчові технології» першого року навчання відвідали наукову бібліотеку ДВНЗ «ХДАУ» на кураторській годині та у рамках гуртка «Харчовик - науковець» познайомились з нюансами пошуку матеріалів в електронному каталозі та інших наукометричних базах. Під час лекції  з провідними фахівцями наукової бібліотеки першокурсники дізналися про академічну доброчесність та важливість її дотримання під час навчання.

Детальніше...

Звітування виробничої практики

8 жовтня на кафедрі землеробства було проведено захист звітів по виробничій практиці здобувачів вищої освіти 4 курсу спеціальності 201 «Агрономія» агрономічного факультету. Розглядалися питання щодо особливостей агротехніки вирощування сільськогосподарських культур в різних підприємствах Півдня України 2020 році. Керівники представляли звіти здобувачів, які були виконані згідно положення. Після проведення захисту, враховуючи відгук керівника практики від виробництва провели оцінювання здобувачів вищої освіти.

Детальніше...

Освоєння нових горизонтів студентами агрономічного факультету

Головним завданням рослинництва й землеробства було і залишається створення необхідних умов стійкого ведення сільського господарства на основі інтенсивного використання природних і агрономічних ресурсів. Кафедра рослинництва та агроінженерії завжди вносить нові аспекти у викладанні своїх дисциплін, тому із студентами агрономічного факультету розпочали роботи по освоєнню нової колекційної ділянки з вирощування зерно-бобових, олійних культур та злакових трав.

Детальніше...

Екскурсія до Наукової бібліотеки ХДАУ

В рамках тижня першокурсника здобувачі 1 курсу економічного та біолого-технологічного  факультетів ознайомились зі структурою  бібліотеки, її фондами,  онлайн-послугами, Електроним каталогом, з Правилами користування абонементом і читальним залом, іншими можливостями бібліотеки.

Детальніше...

Вітаємо журнал «Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка» із набуттям статусу наукового фахового видання України категорії «Б»!

Відповідно до рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України, Наказ МОН України № 1188 від 24.09.2020 р.,  до Переліку наукових фахових видань України категорії «Б» включено журнал «Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка»

Вітаємо науково-педагогічний персонал університету,  редакційну колегію журналу  з визнанням копіткої праці та зичимо подальших успіхів і високих рейтингів у світовому інформаційному просторі!

Детальніше...