ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню прав людини

11 грудня відбулося засідання гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню прав людини.

Саме 10 грудня є Днем прав людини, тому що Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році було прийнято Загальну Декларацію прав людини. Цей документ містить інформацію про важливі правила, обов’язки для всіх людей.

Доцентка кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Юлія Главацька зазначила, що головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

Особливу увагу здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету було звернено на декілька «заповідей» Загальної декларації прав людини, серед яких такі: кожна людина має право на життя, на свободу i на особисту недоторканнiсть; нiхто не повинен зазнавати тортур, або жорстокого, нелюдського, або такого, що принижує його гiднiсть, поводження i покарання; кожна людина, для визначення її прав i обов’язкiв та для встановлення обґрунтованостi пред’явленого їй кримiнального обвинувачення, має право, на основi повної рiвностi, на те, щоб її справа була розглянута прилюдно i з додержанням усiх вимог справедливостi незалежним i безстороннiм судом; кожна людина має право на свободу думки, совiстi й релiгiї; це право включає свободу змiнювати свою релiгiю або переконання i свободу сповiдувати свою релiгiю або переконання як одноособово, так i разом з іншими тощо.

Головний висновок, з яким погодилися учасники гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», полягає в тому, що кожній людині притаманно дуже багато самобутнього, хорошого, доброго та справжнього. Варто лише придивитися, починати з себе, аби збагнути, чи ти є таким добрим і мудрим, яким себе вважаєш. І якщо ні, то можна спробувати наблизитися до цього ідеалу. Саме для цього нам потрібно знати свої права та з повагою ставитись до прав усіх людей, адже «Усвідомлення права розвиває усвідомлення обов’язку. Загальний закон це свобода, яка закінчується там, де починається свобода іншого» (В. Гюго).

Автор – доцентка кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Главацька Ю. Л. (11.12.2023)