ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Огляд літератури « Гідротехнічне будівництво»

Для студентів та викладачів кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії наукова бібліотек ХДАЕУ представляє огляд літератури книжкового фонду.

 

Наукові фахові журнали:

Дідур В.А., Журавель Д.П., Палішкін М.А. та ін. Гідравлика: підручник./В.А. Дідур, Д.П. Журавеь, М.А. Палішкін, А.В. Міщенко,Ю.О. Борхаленко.- (За ред. В.А. Дідура).- Херсон: ОЛДІ – ПЛЮС, 2020.-624 с. іл.

На підставі багаторічного досвіду педагогічної та наукової роботи у сфері механіки рідини авторами підручника викладені основи загальної гідравліки та її інженерні додатки, призначені для студентів інженерних спеціальностей агротехнічних вузів. Викладені загальні питання теорії рівноваги і руху рідини, а також методи гідравлічного розрахунку напірних і безнапірних трубопроводів. Підручник має бути використаний фахівцями проектних організацій при розробці проектів гідротехнічних споруд. Систем сільськогосподарського водопостачання та меліорації, а також при проектуванні та використанні гідропневмопривидів.  

Василега П.О. Електропостачання: навчальний посібник/ П.О. Василега.- Суми: Університетська книга, 2021.- 425 с.

У посібнику розглядаються теоретичні та практичні питання електропостачання населених пунктів, промислових підприємств, житлових та громадських будинків. Значну увагу приділено розгляду основних технічних характеристик, конструкції та схем основного обладнання, що використовується в різних системах електропостачання, пристроїв керування, захисту, контролю та обліку електричної енергії, висвітлено проблеми підвищення коефіцієнта потужності. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів.

Автоматизація виробничих процесів: підручник/  І.В. Ельперін, О.М. Пупена, В.М. Сідлецький, С.М. Швед.- Вид. 2 – ге, виправлене.-К.: Вид. Ліра-К, 2021.- 378 с.

Висвітлено загальні питання автоматизації виробничих процесів, описано автоматичний контроль технологічних параметрів, автоматизовані системи регулювання, технічні засоби автоматизації, основи проектування автоматизованих систем.Розглянуто основи автоматизації виробництва із застосуванням мікропроцесорних промислових контролерів і принципи побудови комп’ютерно-інтегрованих систем управління з використанням автоматизованих робочих місць оператора-технолога. Для студентів вищих навчальних закладів освіти I–IV рівнів акредитації, які спеціалізуються в галузі автоматизації виробництва, а також для студентів – технологів, енергетиків, механіків та інших, які повинні мати знання для роботи в умовах комп’ютерно-інтегрованого автоматизованого виробництва і вміти сформулювати вимоги до впровадження нових і модернізації існуючих систем автоматизації. Може бути використаний також науково-технічними працівниками різних галузей промисловості.

Прикладна механіка: підручник/В.М. Булгаков, В.В. Адамчук, О.М. Черниш, М.Г. Березовий, Г.М. Калетнік, В.В. Яременко. – Київ: Центр учбової літератури, 2021.- 906 с.

У підручнику викладено основні розділи прикладної механіки — теоретичну механіку (статику, кінематику, динаміку), теорію механізмів і машин, опір матеріалів та деталі машин. Матеріали підручника відповідають сучасним вимогам до курсу прикладної механіки для вищих навчальних закладів. Поряд з основними теоретичними положеннями розділів дисципліни, надається багато прикладів розв'язування задач, які охоплюють різноманітні технічні питання. Логіка побудови і методика висвітлення курсу сприяє засвоєнню теоретичного матеріалу, а також допомагає у самостійній роботі студентів, виконанні лабораторних та розрахункових робітРекомендовано студентам денної, заочної і дистанційної форм навчання вищих навчальних закладів, а також може бути корисне магістрам, аспірантам, інженерно- технічним працівникам.

Інженерний захист територій: Навч. посібник / А.М. Рокочинський, В.А. Живиця, Л.А. Волкова, М.І. Ромащенко [та ін.]; за ред. А.М. Рокочинського, Л.А. Волкової, В.А. Живиці, В.П. Чіпака .- Херсон: ОЛДІ ПЛЮС, 2017.- 414 с.

Навчальний посібник містить програмний матеріал дисципліни «Інженерний захист територій», методичні рекомендації до виконання практичних завдань, термінологічний словник, список літератури. Розглянуто прояви шкідливої дії води та причини їх виникнення. Наведені інженерні методи захисту сільськогосподарських територій і населених пунктів від затоплення, підтоплення та інших проявів шкідливої дії води, заходи з рекультивації порушених земель. Призначений для студентів вищих навчальних закладів.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ (23.05.2024)