Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Вплив технологічних прийомів на продуктивність зернових та олійних культур»
Продуктивність сільськогосподарських культур визначається інтенсивністю і спрямованістю перебігу фізіолого-біохімічних процесів, що лежать у основі росту і розвитку рослин. При вирощуванні зернових та олійних культур на ріст, розвиток рослини та, в кінцевому підсумку на продуктивність, впливають ґрунтово-кліматичні умови і технологічні прийоми, які застосовуються.
На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха відбулось засідання наукового гуртка «Технолог» на відповідну тему. У засіданні прийняли участь здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 201 Агрономія першого та другого років навчання.
Здобувач вищої освіти Віктор Токарь обґрунтував роль мінеральних добрив у підвищенні продуктивності сучасних гібридів зернової кукурудзи.
Він підкреслив, що даний технологічний прийом підвищує не тільки нагромадження більшої вегетативної біомаси, але й урожайність та якість зерна.
Цікавою також була інформація про вплив агротехнічних заходів на продуктивність ріпаку озимого, якою поділився на основі проведених досліджень здобувач вищої освіти Здановський Андрій.
Він звернув увагу, що на продуктивність даної культури найбільший вплив мають строки сівби та гібриди, які вирощуються.
Керівник гуртка, звертаючись до здобувачів, підкреслив необхідність вирощування саме сучасних гібридів, які адаптовані до природно-кліматичних умов конкретної зони.
Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи при вивченні даного питання та інших актуальних тем в сільськогосподарській, харчовій та переробній галузях промисловості.
Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК