Гостьова лекція для здобувачів освіти зі спеціальності 181-Харчові технології
12 листопада 2024 року здобувачі освіти за спеціальністю 181 – Харчові технології ХДАЕУ разом з викладачами кафедри харчових технологій долучилися до гостьової лекції з нагоди Дня якості яку провела завідувачка кафедри готельного, ресторанного бізнесу і крафтових технологій ХНЕУ ім.С.Кузнеця, д. е. н., професорка Оксана ДАВИДОВА на тему: «Санітарно-гігієнічний вимоги до транспортування, прийому, зберігання харчових продуктів, реалізації кулінарної продукції та організації споживання їжі у закладах ресторанного господарства».
Спікер розглянула питання гігієнічних вимоги до транспортування, прийому та зберігання харчових продуктів, а саме:
- cанітарно-гігієнічні вимоги до транспортування харчових продуктів;
- cанітарно-гігієнічні вимоги до прийому та збереження харчових продуктів;
- cанітарно-гігієнічні вимоги до зберігання харчових продуктів у складських приміщеннях та виробничих цехах;
- cанітарно-гігієнічні вимоги до зберігання та реалізації кулінарної продукції, до її прийому та процесу обслуговування відвідувачів.
Окремо було приділено увагу якості готової продукції, дотримання правил санітарії і гігієни під час технологічного процесу виробництва та проведення систематичного контролю за якістю приготування страв.
Лекція викликала інтерес і партнерське обговорення, пропозиції від викладачів та здобувачів показали, що ця лекцію корисна і потрібна в наш надскладний час. Кафедра харчових технологій підтримує формат гостьових лекцій, як той, що надає можливість учасникам долучитись до сучасних знань, наданих топ-лекторами та вибудовувати власну траєкторію професійного становлення. Дякуємо шановній гості за такі потрібні заходи, за рух по траєкторії удосконалення навчального процесу, відкритість у спілкуванні зі здобувачами освіти і колегами.