ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У рамках викладання навчальних дисциплін «Банківська справа», «Гроші та кредит», «Макроекономіка» «Міжнародна економіка», та «Фінанси» здобувачі економічного факультету мали можливість 18 жовтня 2024 року відвідати віртуальну екскурсію музеєм грошей НБУ

18 жовтня 2024 року здобувачі економічного факультету відвідали віртуальний тур музеєм грошей Національного банку України.

Екскурсію провів начальник відділу Музей грошей, управління зв'язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ Денис Толочко. Віртуальна екскурсія дозволила здобувачам ознайомитися з експозиціями музею, роздивитися експонати, зокрема домонетні форми грошей, античні, середньовічні монети, банкноти Української Народної Республіки, гроші радянського періоду і сучасної незалежної України.

Цікавою і актуальною була інформація щодо повернення до «шагу». Шаг — це назва кількох типів грошей, що використовувалися у різні часи на території України. У 2024 році  Національний банк України ініціював зміну назви розмінних монет з «копійки» на «шаг».

На екскурсіє здобувачі економічного факультету ознайомились також і з новими економічними трендами в сфері випуску грошових знаків НБУ та мали змогу задати питання. Важливе місце на екскурсії було виділене ролі випуску грошей у міжнародні економіці, зокрема в контексті презентації країни, її престижу та історії, що особливо важливо в для майбутніх провідних економісті, що наразі навчаються на освітній програмі 051 «Економіка».

Віртуальний тур музеєм грошей Національного банку України не лише надав можливість  ознайомитися із цінними експонатами, але й формувати у здобувачів вищої освіти (насамперед 072 освітньої програми «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок») загальні та спеціальні компетентності.   


Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність на користь нашої країни!

Разом до перемоги!