ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Здобувачі ХДАЕУ долучаються до роботи Центру життєстійкості

 Здобувачів економічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету, асистент кафедри соціальних та поведінкових наук Герлован Я.Е. та завідувач лабораторії кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Слободяник Г.А.  долучилися до асоціативно-психологічної гри DIXET («Діксіт» – настільна гра на асоціації для компанії. Її вважають класичною настілкою в цьому жанрі та знають у всьому світі) під керівництвом Ганни Пилипенко у Центрі життєстійкості – пілотного проєкту Міністерства соціальної політики в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. У форматі тренінгу, дружній атмосфері психологи центру допомогли зануритись в світ кращого пізнання себе, поспілкуватися між собою та побудувати країну своїх власних асоціацій.

Результати асоціативної гри, дійсно, демонструють, що здобувачі ХДАЕУ залишаються оптимістично налаштовані, попри складні обставини. Їх позитивні та теплі асоціації свідчать про стійкий дух і бажання шукати світло навіть у складні часи. Водночас, війна, безсумнівно, залишила свій відбиток у свідомості молоді. Так, наприклад, образи –  медуза в небі (зображені на асоціативній карті), асоціюються з ракетою, свідчить про стрес і підсвідомий страх, присутній у їх житті.

Такі ігри дозволяють не лише краще зрозуміти внутрішні переживання учасників, але й стають важливим інструментом для подальшої психологічної  підтримки і «пропрацювання» страхів. Це допомагає знизити рівень тривожності та сприяє емоційному відновленню. 

Автори: асист.Яна ГЕРЛОВАН, доц.Інна ВАРНАВСЬКА