ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Наукова бібліотека ХДАЕУ. Просвітницько-виховний онлайн захід до «Європейського дня боротьби із торгівлею людьми».

17 жовтня 2024 року в Херсонському державному аграрно-економічному університеті Науковою бібліотекою ХДАЕУ було проведено просвітницько-виховний захід «Європейський день боротьби із торгівлею людьми» для здобувачів вищої освіти економічного факультету.

Європейський день боротьби із торгівлею людьми відзначається щорічно 18 жовтня, був започаткований 18 жовтня 2007 року. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом – торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з цією проблемою.

Зустріч, в рамках Європейського дня боротьби із торгівлею людьми «Як бути?» Відбулась за участю: Світлани Любименко, в.о. директора Наукової бібліотеки ХДАЕУ та запрошеного спікера Литвиненко Анжели, голови громадської організації «Успішна жінка», старшого оперуповноваженого відділу міграційної поліції. Під час зустрічі було порушено багато питання щодо боротьби із торгівлею людьми, оскільки торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини, Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

Якщо ви або ваші близькі та знайомі постраждали від торгівлі людьми звертайтесь:

1547 – Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;

527 – Національна Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми;

112 – Служба екстреної допомоги в ЄС;

102 – Поліція.